Yrsa Arbelund ♦

Förlossnings föreläsning & v.33
Igår åkte jag och sambon på föreläsning på Mälarsjukhuset där fyra barnmorskor berättade och pratade om förlossning, bb och neonatal avdelningen. Vad som händer, hur man vet, när man ska ringa osv osv. 
Väldigt intressant och bra fakta, tyckte att dom som pratade gav väldigt bra information och höll sakerna kort utan att fladdra i väg för mycket. Två timmar höll det på, med en 10 minutes paus där alla gravida kvinnor (inkl jag) skulle använda toaletten.. så ja kö helt enkelt.. Fikat dom bjöd på var lite snålt dock, saft och torkade bananchips.. tog ingenting av det då vi ändå skulle äta ute sen. 
 
Dom pratade även om uppladdning, inför förlossningen. Och vikten av att fylla på med kolhydrater även innan, något som slog mig var att jag läste det under en av dessa "vad händer i vecka ... " nyligen, just upp att ladda upp så här långt innan. Med vila, och kolhydrater, Gunde svan drogs in som exempel när det gällde hur han laddade upp inför en tävling, haha. 
 
Pratades en del som sammandragningar / förvärkar, och jag är ju en av dom som haft det ett tag. 
Däremot har dom börjat ändras lite i formen, och jag har nu vaknat två nätter i rad av lite "mensmolandevärk" och tryck nedåt, plus förvärkar då. Sen avtar dom. Men man blir ju lite fundersam över vad som räknas som normalt och inte när man är inne på första barnet.. Får ta upp det med barnmorskan nästa vecka. 
Promenader igår fungerade inte, hade förjälvig foglossning och värkar bara av att gå 5 minuter med Balto i saaaakta takt. Än så länge verkar kroppen fungera normalt idag i alla fall, fått hem ett påslakan från Åhlens som jag tänkte klippa sönder och göra ett babynest av, billigt o bra när det var på rean ;)