Yrsa Arbelund ♦

Det börjar ta form!
 
Dunder Förkyld..
Börjar bli smått irriterande på att vara förkyld må jag säga. 
Först började det med halsont + torrhosta, sen har det övergott till nästäppa + rinnsnuva + rinnande ögon sedan igår. Något som är otroligt störande, för hur kul är det med ett rinnande vänster öga.. 
Så idag måste jag ringa till Mvc för att ens kolla om jag får komma dit på rutinbesöket, troligtvis inte.. Så hoppas dom har tid att ta lite frågor på telefonen. Hade för en gångsskull en del frågor att komma med, och som gör mig lite smått orolig och som jag gärna vill ha svar på.. Men nej då passar en förkylning jätte bra. Suck! 
 
Har i alla fall inte feber, även om det känns som det. Men tröttheten och kroppssvagheten är ett faktum, och att sen ha foglossning på det.. hmm nej tack , just nu förstår jag lite "mansbebis syndromet" som män får vid förkylning haha! Balto håller mig i alla fall sällskap och igår fick jag hjälp med mockningen och fix, så var skönt att bara ha ett utsläpp. Får ta nya krafter till i kväll är tanken. 
 
Igår började jag även sy på maskinen, och ja.. det var som bortblåst alla kunskaper i början.. var nog si sådär 12 år sedan sist.. minst.. Men sen gick det på räls och blev hyffasat nöjd med resultatet. Får se om jag gör om det hela eller om jag nöjer mig. Men det lockar inte att sätta sig på golvet och behöva rita och klippa ut allt igen.. ;) 
 
 
 
Förlossnings föreläsning & v.33
Igår åkte jag och sambon på föreläsning på Mälarsjukhuset där fyra barnmorskor berättade och pratade om förlossning, bb och neonatal avdelningen. Vad som händer, hur man vet, när man ska ringa osv osv. 
Väldigt intressant och bra fakta, tyckte att dom som pratade gav väldigt bra information och höll sakerna kort utan att fladdra i väg för mycket. Två timmar höll det på, med en 10 minutes paus där alla gravida kvinnor (inkl jag) skulle använda toaletten.. så ja kö helt enkelt.. Fikat dom bjöd på var lite snålt dock, saft och torkade bananchips.. tog ingenting av det då vi ändå skulle äta ute sen. 
 
Dom pratade även om uppladdning, inför förlossningen. Och vikten av att fylla på med kolhydrater även innan, något som slog mig var att jag läste det under en av dessa "vad händer i vecka ... " nyligen, just upp att ladda upp så här långt innan. Med vila, och kolhydrater, Gunde svan drogs in som exempel när det gällde hur han laddade upp inför en tävling, haha. 
 
Pratades en del som sammandragningar / förvärkar, och jag är ju en av dom som haft det ett tag. 
Däremot har dom börjat ändras lite i formen, och jag har nu vaknat två nätter i rad av lite "mensmolandevärk" och tryck nedåt, plus förvärkar då. Sen avtar dom. Men man blir ju lite fundersam över vad som räknas som normalt och inte när man är inne på första barnet.. Får ta upp det med barnmorskan nästa vecka. 
Promenader igår fungerade inte, hade förjälvig foglossning och värkar bara av att gå 5 minuter med Balto i saaaakta takt. Än så länge verkar kroppen fungera normalt idag i alla fall, fått hem ett påslakan från Åhlens som jag tänkte klippa sönder och göra ett babynest av, billigt o bra när det var på rean ;)