Yrsa Arbelund ♦

Balto - en glädjespridare
 
Ibland förvånas jag över hur modig och orädd min hund faktiskt är. 
Jag måste erkänna att jag tycker att jag har fått (som alla andra hundägare) fått den bästa hunden av möjliga.
Han är snabblärd, tycker om nya saker, orädd, gillar nya människor, gillar alla hundar, busig och väldigt glad. Skäller nästan aldrig och har aldrig visat aggrissivitet mot någon eller något. 
Sen att han har vissa sidor som inte nämns - drar efter katter/fjärilar och humlor, vill hälsa på alla hundar, är självständig (vilket jag egentligen inte ser om ett minus). 
 
Att få en hund med så många bra egenskaper, är också enligt mig en väldigt svår hund att "mätta". 
Han lär sig ett nytt trick på 5 minuter och har ett minne som en elefant (förutom dom gångerna han verkar ha ett minne som en guldfisk). Jag skulle kunna säga att jag skulle vilja ha lite mer från Rottweliern i honom, bara för att få fram mer av brukshunden, som verkligen gör vad jag säger 9 gånger av 10. Men det som gör honom intressant är ju hans alla egenskaper för det gör ju honom till hans personlighet. En glad och valpig hund på sina två år, som många gånger briljerar med sitt lugn, eftertänksamhet och lydnad, medens andra gånger beteer sig som en ouppfostrad ynglig. Han växlar. Men jag är så stolt över honom. 
 
Fler och fler drag dyker upp hos honom, det är väll det som är det intressanta med blandraser. 
Han har utväcklat en vaktinstinkt som jag inte tidigare lagt märke till. Han har utvecklat en bra nos, och gillar att använda den, - därför tänker jag anmäla mig till en spårkurs så fort pengar rullar in på kontot igen. 
 
Måste bara tillägga hans fina morgonritual för att få upp mig ur sängen i morse: 
Jag vaknade med en tyngd på bröstet och ett par stora ögon som stirrade på mig. 
Han har då lagt sig på min mage, raklång. (han blir nästan lika lång som jag i det läget). Och kräver min uppmärksamhet. Kräver att bli kliad. 
Sen när jag väl kommer upp ur sängen (eftersom jag ska i väg måste jag hinna ut med honom) tar han min plats på kudden och somnar.. 
 
Älskade knasiga hund, jag älskar dig av hela mitt hjärta.