Yrsa Arbelund ♦

Vaccinationer och tandläkarbesök
Igår var det hästen som vaccinerades, och idag är det hundens tur! Skönt att få det ur vägen! 
Angående tandläkarbesöket var det jag som stod för det, jag har haft ont i kinden/visdomstanden under några dagar och käkat ipren mot det då jag knappt vill öppna munnen för att det gör ont och är helt svullen. Så efter att cyklat vilse i strängnäs så kom jag fram svettig som en gris för allt cyklande och för mycket kläder, och fick faktiskt sitta och vänta någon minut (längsta minuterna i mitt liv, då min cykel saknar lås, så ville därifrån så fort som möjligt + att hästen skulle vaccineras strax efteråt). 
När jag väl kom in, var tandsköterskan jätte trevlig, och jag förklarade så gott det gick smärtan i vänstra sidan munnen, och tydligen var svaret så enkelt att min visdomstand växer snett in mot kinden.. Jaha tänkte jag, bara att ta bort, men nej inte skulle vi göra det ännu, den måste växa ut först.. 
Så i stället fick jag bedövning och så "lyfte" dom på tanköttet som låg över tanden och spolade rent. Sen fick jag någon munskölj som skulle missfärga mina tänder att skölja med två gånger per dag. 
 
Och sen cykla med bedövning i munnen, inte att rekomendera, inte när du cyklar jätte fort och är sjukt stressad, kändes som om jag skulle råka svälja min tunga hela vägen fram till stallet, och sen där försöka prata med veterinären o de andra... ja det gick ju inte jätte bra.. 
 
Men nu har jag fortfarande förbannat ont i munnen, kanske inte riktigt lika ont, men fortfarande ont ont, så får hoppas den där växer fram fort som attan...